014 570 666, Viitasaari
0400 570 553, Pihtipudas
0400 578 370, Pihtipudas

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia

Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet mm. MDT- ja Maitland® sekä Kinetic control®-fysioterapiamenetelmiin.  Fysioterapeutti aloittaa hoidon ongelman etsimisellä ja määrittelemisellä tarkalla kliinisellä tutkimisella, jotta hoito kohdistuu ongelman aiheuttajaan eikä pelkkään oireeseen. Kun ongelman lähde löytyy, fysioterapeutti valitsee oikean hoitokeinon ja laatii hoitosuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa.

Manuaalinen terapia

Manuaalinen terapia sisältää käsin tehtäviä, tractio-eli vetohoitoja, passiivisia mobilisaatioita, joilla esimerkiksi huonosti toimiva nivel saadaan liikkumaan. Manuaalisessa fysioterapiassa kehoa hoidetaan erilaisin nivel-, hermo- ja pehmytkudoskäsittelyin sekä faskiakäsittelyin.

Urheilufysioterapia

Urheilijan keho on erityisen kovalla koetuksella ja alttiina erilaisille vammoille.  Asiantuntevilla fysioterapeuteillamme on laaja-alainen kokemus urheiluvammojen hoidosta sekä testauksesta arvostetulla TPM®-menetelmällä. The Performance Matrix®-- testillä saadaan selville aktiiviliikkujan kuormituksessa pettävä kehon osa, liikerajoitus tai liiallinen liike. Pettäminen voi tapahtua matalalla kynnyksellä, motorisen kontrollin testauksessa, kuten koordinaatio-ominaisuudet sekä raajojen linjaukset tai korkealla kynnyksellä, jolloin kyseessä on nopeus- ja voimaominaisuuksien hallinta. Testitulosten perusteella laaditaan progressiivisesti etenevät täsmäharjoitteet, jotka ovat lajiharjoittelun tukena.

Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttisen harjoittelun tavoitteena on tasapainottaa kehon liikettä. Terapeuttisella harjoittelulla pyritään rajoittamaan kehon liikaa liikkuvan alueen liikettä ja toisaalta lisätään liikkuvuutta jäykkään kohtaan. Harjoittelu voi olla avustettua, kevennettyä tai tarkennettua johonkin harjoitusominaisuuteen (kestävyyteen, voimaan, nopeuteen, koordinaatioon, tasapainoon).

Kuntosaliohjelmat

Kuntosaliohjelmat laaditaan siten, että kropan liikkuvuus ja voimatasot paranevat vaivaa hoitaen, kuntoutumista tukien ja yksilölliset tarpeet huomioiden

Teippaukset ja muut tukitoimet

Kinesioteippausta käytetään urheiluvammojen ja kivun hoidossa. Joustava teippi mahdollistaa normaalin liikkumisen antaen samalla hyvän tuen. Teippiä on mukava käyttää, koska se on hengittävää materiaalia. Kinesioteippaus kestää suihkun ja saunan ja pysyy yleensä useita päiviä kiinni ihossa. Lisäksi teippiä voidaan käyttää estämään nivelen liiallinen tai epäedullinen liikesuunta esim. vammojen kuntoutuksessa, lasten kasvukivuissa ja liikuntasuorituksissa.

Teippauksen fysiologisia vaikutuksia ovat mm. kivun lievittyminen, liikemallien ja asennon korjaus, turvotuksen lievitys ja lihasaktivaation lisääntyminen


Fysikaaliset hoidot

  • Pintalämpöhoidot; lämpöpakkaukset, parafango (savi) sekä infrapuna
  • Syvälämpöhoidot; ultraääni
  • Sähkökipuhoidot; interferenssi ja TNS ja NMES
  • Kylmähoidot; kylmäpakkaukset ja -voiteet


Fysikaalisten hoitojen tarkoituksena on mm. kivun lievitys, aineenvaihdunnan parantuminen, kudoksen venyvyyden lisääntyminen tai rentoutuminen.


Lainaamme:

  • tukikaulureita, -liivejä ja -vöitä
  • niveltukia mm. nilkkaan, polveen, ranteeseen ja kyynärpäähän
  • harjoitusvälineitä
  • terveystyynyjä koekäyttöön

 

Fysioterapia Viitasaari | Pihtipudas
Top