014 570 666, Viitasaari
0400 570 553, Pihtipudas
0400 578 370, Pihtipudas

Geriatrinen kuntoutus

Täsmähoidossa olemme kouluttautuneet ikääntyneiden muistisairaiden kuntoutukseen. Muistisairaiden kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeuttimme kuntouttavat henkilökohtaisiin tarpeisiin ja toiveisiin pohjautuen. Läheisesi tai omaisesi kuntoutus on hyvä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa joko lähetteellä tai ilman lähetettä. Parhaaseen tulokseen päästään kuntoutuksen tapahtuessa asiakkaalle tutussa ympäristössä kuten kotona, hoivakodissa tai vaikka mökillä.

Vanhat taidot takaisin

Ikääntymisen ja muistisairauden myötä erilaiset toimintarajoitteet kuten tasapainon ja aistien heikkeneminen sekä liikkumisen ja muistamisen rajoitteet vaikeuttavat itsenäistä asumista ja toimimista. Tarjoamme ikääntyneille, veteraaneille ja muistisairaille ennaltaehkäisevää, ylläpitävää sekä kuntouttavaa fysioterapiaa ja toimintakykyä tukevia fysioterapiaharjoitteita sujuvan arjen tueksi. Fysioterapia voi pitää sisällään lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteita, tasapainoharjoituksia, muistiharjoituksia sekä erilaisia kivun lievityshoitoja. Fysioterapeutti toimii valmentajana sekä erityisesti muistisairaiden kanssa harjoitteiden käynnistäjänä ja kannustajana.

On tutkittu, että liikunta nostaa sairastuneen mielialaa sekä itsetuntoa ja näin vähentää masennusta. Kuntoutuksen avulla muistisairaskin voi elää itsenäisemmin pidempään ja sen tulokset vaikuttavat myös omaisten ja omaishoitajien hyvinvointiin ja elämään.

MITÄ  ENEMMÄN  LAMPPUJA  SYTYTETÄÄN  AVOISSA,  SITÄ ISOMPI AIVOALUE  AKTIVOITUU

KUNTOILU ON LÄÄKE,  MUISTA OTTAA SE!

p. 040 - 487 8250 / fysioterapeutti Tuula Koljonen

Top