0400-540666

Fysioterapia, naprapatia ja hieronta

KIPU

Selkäkipu on yleisin tuki- ja liikuntaelinvaiva Suomessa ja asiakkaista yli puolet hakeutuu vastaanotolleni sen takia. Osalla kipu on kroonisempaa ja kestänyt vuosia, osalla kyse on akuutista krampista esim. nostotilanteen tai liukastumisen seurauksena (”noidannuoli”).

HUIMAUS

Huimaus on ikävä vaiva, mutta monesti taustalla ei ole mitään vakavaa. Se voi johtua esim. niska-hartiaseudun lihaskireyksistä tai tasapainoelimen häiriöstä (hyvänlaatuinen asentohuimaus).


PUUTUMISET

Käsien ja jalkojen puutumiset ovat yleisiä ja usein harmittomia. Kireydet lihasten ja faskian alueella voivat aiheuttaa painetta hermorakenteille, jolloin puutuminen haittaa arkea esimerkiksi autolla ajaessa tai tietokoneella ollessa.

LIIKKEENRAJOITTUMINEN

Liikkuvuuden puute aiheuttaa monia ongelmia kun käsi ei nouse ylähyllylle, selkä ei taivu sitomaan kengännauhoja tai jääkiekon pelaajalla peliasento aiheuttaa toispuolisia kireyksiä.


VARAA AIKA NETISSÄ

FYSIOTERAPIAN YLEISET HOITOKOHTEET

iskias, niska-hartiapäänsärky, huimaus, tension neck, lumbago (noidannuoli=alaselkäkramppi), rintarangan kipu
kiertäjäkalvosimen vaivat, ahdas olkapää, jäätynyt olkapää, tennis- ja golfkyynärpää, tuntematon selkäsairaus tai määrittelemätön selkäkipu
plantaarifaskiitti ja ”luupiikki”, juoksijan tai hyppääjän polvi, lonkan ja lantion kipu/toimintahäiriö, SI-nivel- ongelmat

TUKI-JA LIIKUNTAELINTEN FYSIOTERAPIA

Fysioterapia hoitaa ja ehkäisee toimintakyvyn ongelmia. Fysioterapia auttaa, kun työ- ja toimintakykysi on rajoittunut tai kärsit niska-, selkä- tai muusta tuki- ja liikuntaelinkivusta, huimauksesta tai päänsärystä. Fysioterapia auttaa myös ehkäisemään liikkumiseen liittyviä ongelmia.

Fysioterapeutti on toiminta- ja liikkumiskyvyn asiantuntija. Vastaanotolla fysioterapeutti tutkii ja testaa oireilusi syyn ja suunnittelee hoidon, joka sopii arkeesi ja mahdollisuuksiisi. 

Fysioterapia sopii kaikille ja fysioterapeuttimme hoitavat kaikenikäisiä asiakkaita. Paras tulos saadaan fysioterapeutin ja asiakkaan yhteistyöllä. Näin fysioterapia etenee:
1. alkuhaastattelu ja tutkiminen
2. hoito ja harjoitteet
3. omaharjoittelu
4. seuranta

 Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet muun muassa Maitland®, Fasciamanipulaatio® ja Kinetic Control®- fysioterapiamenetelmiin. Fysioterapian menetelmiä on monia ja seuraavaksi esittelemme niitä.

MANUAALINEN TERAPIA

Manuaalinen terapia sisältää käsin tehtäviä, tractio-eli vetohoitoja, passiivisia mobilisaatioita, joilla esimerkiksi huonosti toimiva nivel saadaan liikkumaan. Manuaalisessa fysioterapiassa kehoa hoidetaan erilaisin nivel-, hermo- ja pehmytkudoskäsittelyin sekä faskiakäsittelyin.

FASKIAMANIPULAATIO

Faskiamanipulaation tavoitteena on poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, edistää sidekudoksen paranemista ja poistaa kiinnikkeitä. Faskiamanipulaatio perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen normalisointiin.

 Viesti faskiasta aivoihin ei kulje normaalisti, jos faskian liikkuvuus on rajoittunut. Tämän seurauksena on, että lihakset aktivoituvat puutteellisesti ja keho kuormittuu virheellisesti, mikä aiheuttaa lopulta kipua.

Faskia eli lihaskalvo ympäröi ja sitoo yhteen lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja muodostaen kolmiulotteisen lihaskalvojärjestelmän jatkumon. Faskian aktiivinen rakenne toimii mekaanisesti lihasten toimiessa, asennon muuttuessa tai ulkoisten voimien vaikuttaessa kehoon. Faskia on jakautunut karkeasti kolmeen eri kerrokseen, joiden tulisi liikkua ja liukua vaivattomasti suhteessa toisiinsa kerrosten välissä olevan väliaineen ansiosta.

Faskiamanipulaatio perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen normalisointiin. Faskian eri kerrosten välissä olevien hyaluronihappomolekyylien kerääntyminen pitkiksi ketjuiksi aiheuttaa sen geelimäisen olomuodon ja liukumisen estymisen. Faskiamanipulaatiolla pyritään kitkan ja lämmön avulla pilkkomaan hyaluronihappoketjut ja palauttamaan faskian normaali liukuminen. Mikäli tätä kireyttä ei vapauteta, keho kompensoi tilannetta ja vääränlaisesta lihasten aktivoitumisesta seuraa lopulta kipuoire.

Faskian muutoksesta johtuvat oireet ja niiden syyt voivat vaihdella todella laajasti. Muutokset faskian liikkuvuudessa ja liukumisessa eri faskiakerrosten välillä voi johtua mekaanisista (mm. murtumat, nyrjähdykset, ylirasitus), fyysisistä (mm. stressi, ahdistus) tai kemiallisista (mm. ravitsemus, hormonaaliset) syistä. Faskiasta johtuva kipu voi tuntua esim. lonkassa, mutta varsinainen syy voi löytyä jostain muualta, esimerkiksi nyrjähtäneestä nilkasta. Tämän vuoksi tilanteet on aina tutkittava ja selvitettävä tarkasti ammattilaisen vastaanotolla, sillä varsinainen ongelma ei aina välttämättä ole kipualueella.

Hoito alkaa tarkalla haastattelulla ja tutkimisella. Faskiasta johtuva kipu saattaa sijaita melko kaukana oireilevasta alueesta. Tämän vuoksi fysioterapeutti käyttää reilusti aikaa haastatteluusi ja tutkimukseen löytääkseen oireilusi syyn. Haastattelun, liiketestien ja faskiapisteiden käsin tunnustelun perusteella fysioterapeutti valitsee hoidettavat alueet. Faskiamanipulaatiolla luodaan kudokseen kitkaa paineen avulla, jolla saadaan aikaan paikallinen lämmön nousu, joka vaikuttaa väliaineeseen faskiakerrosten välillä. Tästä seuraa kemiallinen reaktio, joka palauttaa väliaineen liu`un ja samalla faskian liikkuvuuden. Hoidon jälkeen liiketestit uusitaan muutoksen havainnoimiseksi. Tämän jälkeen fysioterapeutti tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman ja opastaa sinulle itsehoito-ohjeet.

URHEILUFYSIOTERAPIA

Urheilijan keho on erityisen kovalla koetuksella ja alttiina erilaisille vammoille. Asiantuntevilla fysioterapeuteillamme on laaja-alainen kokemus urheiluvammojen hoidosta sekä testauksesta arvostetulla TPM®-menetelmällä. The Performance Matrix®- testillä saadaan selville aktiiviliikkujan kuormituksessa pettävä kehon osa, liikerajoitus tai liiallinen liike. Pettäminen voi tapahtua matalalla kynnyksellä, motorisen kontrollin testauksessa, kuten koordinaatio-ominaisuudet sekä raajojen linjaukset tai korkealla kynnyksellä, jolloin kyseessä on nopeus- ja voimaominaisuuksien hallinta. Testitulosten perusteella laaditaan progressiivisesti etenevät täsmäharjoitteet, jotka ovat lajiharjoittelun tukena.
VARAA AIKA NETISSÄ

AKUPUNKTIO

Akupunktio on fysioterapiassa käytettävä menetelmä jolla lievitetään kipua. Lääketieteellisen akupunktion teho selittyy hoitoalueen endorfiinituotannon, lisääntyneen verenkierron ja kudoksen rentoutumisen kautta. Neulaärsytys herättää elimistön oman puolustus- ja vammanhoitoreaktion, joka alkaa erittää kipua lievittäviä aineita kuten kortisolia ja serotoniinia.

Akupunktiota hyödyntävät ammattilaisemme käyttävät steriloituja neuloja. Toimenpide on täysin turvallinen. Hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikon säryt tai selkävaivat. Myös migreenin ja ääreishermostoperäisten kipujen hoidossa akupunktuurista voi olla hyötyä.

Akupunktio on vuosituhansia vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka on saanut vahvan jalansijan myös länsimaisessa lääketieteessä. Akupunktioneuloihin voidaan johtaa sähköä tehostamaan vaikeiden lihasjännitystilojen hoitoa.

Yleisimmät akupunktiohoidon syyt ovat:
  • niska- ja hartialihasten kivut
  • nivelrikon säryt
  • selkävaivat
  • migreeni
  • ääreishermostoperäinen kipu

TERAPEUTTINEN HARJOITTELU

Terapeuttisen harjoittelun tavoitteena on tasapainottaa kehon liikettä. Terapeuttisella harjoittelulla pyritään rajoittamaan kehon liikaa liikkuvan alueen liikettä ja toisaalta lisätään liikkuvuutta jäykkään kohtaan. Harjoittelu voi olla avustettua, kevennettyä tai tarkennettua johonkin harjoitusominaisuuteen (kestävyyteen, voimaan, nopeuteen, koordinaatioon, tasapainoon). Fysioterapeuttimme ovat kouluttautuneet terapeuttiseen harjoitteluun Kinetic Control®-menetelmällä.

TEIPPAUKSET JA MUUT TUKITOIMET

Kinesioteippausta käytetään urheiluvammojen ja kivun hoidossa. Joustava teippi mahdollistaa normaalin liikkumisen antaen samalla hyvän tuen. Hengittävä kinesioteippaus kestää suihkun ja saunan ja pysyy yleensä useita päiviä kiinni ihossa. Lisäksi teippiä voidaan käyttää estämään nivelen liiallinen tai epäedullinen liikesuunta esim. vammojen kuntoutuksessa, lasten kasvukivuissa ja liikuntasuorituksissa. Teippauksen fysiologisia vaikutuksia ovat mm. kivun lievittyminen, liikemallien ja asennon korjaus, turvotuksen lievitys ja lihasaktivaation lisääntyminen.

FYSIKAALISET HOIDOT

Pintalämpöhoidot: lämpöpakkaukset

Syvälämpöhoidot: ultraääni

Sähkökipuhoidot: interferenssi ja TNS ja NMES

Kylmähoidot: kylmäpakkaukset ja -voiteet

Fysikaalisten hoitojen tarkoituksena on mm. kivun lievitys, aineenvaihdunnan parantuminen, kudoksen venyvyyden lisääntyminen tai rentoutuminen.
VARAA AIKA NETISSÄ

GERIATRINEN KUNTOUTUS

Täsmähoidossa olemme kouluttautuneet ikääntyneiden muistisairaiden kuntoutukseen. Muistisairaiden kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeuttimme kuntouttavat henkilökohtaisiin tarpeisiin ja toiveisiin pohjautuen. Läheisesi tai omaisesi kuntoutus on hyvä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa joko lähetteellä tai ilman lähetettä. Parhaaseen tulokseen päästään kuntoutuksen tapahtuessa asiakkaalle tutussa ympäristössä kuten kotona, hoivakodissa tai vaikka mökillä.

GERIATRINEN KUNTOUTUS

Tarjoamme ikääntyneille, veteraaneille ja muistisairaille ennaltaehkäisevää, ylläpitävää sekä kuntouttavaa fysioterapiaa ja toimintakykyä tukevia fysioterapiaharjoitteita sujuvan arjen tueksi. Fysioterapia voi pitää sisällään lihasvoima-, liikkuvuus- sekä tasapainoharjoituksia, muistiharjoituksia sekä erilaisia kivun lievityshoitoja. Fysioterapeutti toimii valmentajana sekä  harjoitteiden käynnistäjänä ja kannustajana.

KUNTOILU ON LÄÄKE, MUISTA OTTAA SE!

On tutkittu, että liikunta nostaa sairastuneen mielialaa sekä itsetuntoa ja näin vähentää masennusta. Kuntoutuksen avulla muistisairaskin voi elää itsenäisemmin pidempään ja sen tulokset vaikuttavat myös omaisten ja omaishoitajien hyvinvointiin ja elämään.
VARAA AIKA NETISSÄ

NEUROLOGINEN FYSIOTERAPIA

Fysioterapeuttimme ovat lisäkouluttautuneet arvostettuun Bobath- menetelmään sekä NDT-terapiaan. Neurologisissa sairauksissa ja lihastaudeissa terapia on kokonaisvaltaista. Yksilölliset tavoitteet määräytyvät kuntoutujan iän sekä ongelmien ja voimavarojen perusteella. Kuntoutuksen perustana on saumaton yhteistyö asiakkaan ja eri asiantuntijatahojen kanssa. Neurologisen terapian tavoitteena on vähentää epänormaaleja asento- ja liikemalleja sekä tukea ja parantaa kuntoutujan toimintakykyä sekä liikkumista. Yhteistyössä arvioidaan apuvälineiden tarvetta sekä ohjataan niiden käyttöä. Toteutamme neurologista fysioterapiaa sekä Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa myös koti- ja laitoskäynteinä sekä allasterapiaa Viitasaaren uimahalli Simmarissa.

NEUROLOGINEN FYSIOTERAPIA

Neurologisen fysioterapian tarpeen luovat mm: 
  • MS ja Parkinson
  • selkäydinvammat
  • aivoverenkiertohäiriöt ja aivovauriot
  • lihastaudit
Tavoitteena on mahdollisimman normaalit asento- ja liikemallit, jotka tukevat kokonaisvaltaista
toiminnallisuutta.  NDT-terapia (Neurodevelopemental treatment) on erikoiskoulutus cp-vammaisten lasten terapiaan.

NEUROLOGISEN FYSIOTERAPIAN ALOITTAMINEN

Neurologiseen fysioterapiaan voit ohjautua Kelan, sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiön myöntämällä maksusitoumuksella tai palvelusetelillä. Lue lisää Kelan sivuilta miten haet kuntoutukseen. Kuntoutus aloitetaan 1-2 viikon sisällä kuntoutuspäätöksestä.

https://www.kela.fi/miten-haet-kuntoutukseen

Voimassa olevat Kelan vaativan lääkinnällinen kuntoutuksen sopimukset toimipisteittäin (1.1.2023 alkaen):
Pothanintie 2, 44500 Viitasaari: fysioterapia sekä allasterapia (uimahalli Simmari, Urheilutie 9, 44500 Viitasaari)
Asematie 5, 44800 Pihtipudas: fysioterapia

Tiloihimme voi tarvittaessa tuoda avustajakoiran. Sinulla on mahdollisuus hakea matkakorvauksia Kelalta.

FES-LAITTEEN TOIMINNALLINEN SÄHKÖSTIMULAATIO

Käytössämme on sekä alaraajan ja yläraajan toiminnallinen sähköstimulaatiolaite: 
  • spastisiteetin hallinta
  • liikkeen harjoittelu passiivisesti
  • alaraajan laitteella voidaan tuottaa nilkan eriytyneet liikkeet kävelyrytmissä
  • yläraajan laitteella voidaan tuottaa 8 käden liikettä sekä niiden yhdistelmiä mm. pinsettiote



NEUROLOGISESSA FYSIOTERAPIASSA KÄYTETTÄVISSÄ OLEVAT LAITTEET:

Pablo on interaktiivinen laitteisto yläraajan sensomotoriikan kuntoutukseen sekä toiminnan arviointiin. Pablo-laitteistoa voidaan hyödyntää niin neurologisen, kuin ortopedisen kuntoutuksen eri vaiheissa. Laitteisto sopii aikuisille ja lapsille. Ohjelmisto mahdollistaa dokumentoinnin ja terapian seurannan. Pablo-laitteistolla on mahdollista mitata käden puristus- ja ojennusvoimat, sormien puristusvoimat, sekä yläraajan liikkuvuuksia. Laitteisto Viitasaaren toimipisteellä.

Tymo terapia-alusta on ainutlaatuinen helposti liikuteltava terapia-alusta, joka on yhdistetty selkeään arviointi- ja terapiaohjelmistoon. Tehdyt mittaukset ja harjoitteet tallentuvat automaattisesti, jolloin terapian seuranta ja dokumentointi on helppoa. Laitteisto mahdollistaa staattisen ja dynaamisen mittaamisen sekä terapian ja selkeä ohjelmisto mahdollistaa mittausten toistettavuuden. Pelinomaisessa maailmassa tehtävät harjoitteet motivoivat, visuaalinen palaute on välitöntä ja konkreettista. Voidaan hyödyntää seisten, istuen ja etunojassa. Muuntuu lisäosien avulla interaktiiviseksi tasapainolaudaksi. Laitteisto Viitasaaren toimipisteellä.

Painokevennettyharjoittelu on tutkimuksiin perustuva kuntoutusmuoto, jolla voidaan parantaa pystyasentoa ja tasapainoa, edistää kävelykykyä sekä kohentaa kuntoa. Painokevennetyssä harjoittelussa kuntoutujan painoa kevennetään tukivaljaiden avulla. Valjaiden avulla harjoittelu on tehokasta ja turvallista. Kävelymatolla toteutettu harjoittelu mahdollistaa mm. tasamaa- ja ylämäkikävelyn harjoittelun. Painokevennetty harjoittelu toteutetaan aina yksilöllisesti fysioterapeutin ohjauksessa. Painokevennetty harjoittelu palvelee niin pyörätuolin käyttäjiä kuin itsenäisesti käveleviä henkilöitä. Harjoittelu on tehokasta aivoverenkiertohäiriöiden sekä muiden neurologisten sairauksien kuntoutuksessa. Harjoittelu sopii myös alaraajaongelmaisille, kaatumispelosta kärsiville, ikäihmisille sekä lonkka-, polvi- ja nilkkaoperaatioiden jälkeiseen kuntoutukseen. Painokevennetyn harjoittelun tavoitteita ovat pystyasennon hallinnan parantuminen, luonnollisen kävelyn vaiheiden uudelleen oppiminen, kävelyvarmuuden ja -nopeuden lisääntyminen, kaatumistapaturmien ehkäisy, kestävyyden lisääntyminen ja tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy. Laitteisto molemmissa toimipisteissä.

Kuntosaliharjoitteluun molemmista toimipisteistä löytyy monipuolisten laitteiden lisäksi myös muun muassa redcord, jolla voidaan harjoitella toiminnallisesti.


VARAA AIKA NETISSÄ

LGP-HOIDOT

LPG on erinomainen hoitomuoto erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin sekä aineenvaihdunnan ja nestekierron vilkastuttamiseen. Se edistää myös vammojen paranemisprosessia. LPG:tä käytetään osana fysioterapiaa ja lymfaterapiaa.

LPG on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla voidaan monipuolisesti hoitaa eri kudosongelmia. Kyseessä on imurullausmenetelmä, jota alun perin käytettiin arpien ja palovammojen jälkitilojen hoitoon. Hoitolaite toimii alipaineella ja sen motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudosta parantaen näin sekä neste- että verenkiertoa ja muokaten lihas-, iho- ja rasvakudosta. Aineenvaihdunta paranee ja vamma-alue saa ravinteita paranemisprosessiin.

LPG:llä on saavutettu hyviä tuloksia mm. fibromyalgian epäsäännöllisten ja vaihtelevien kipujen sekä erilaisten leikkauksien jälkitilojen kuten turvotuksen hoidossa. Aineenvaihdunnan paraneminen edistää myös vamma-alueen paranemista. 

LPG-hoito on erittäin rentouttavaa. Se parantaa aineenvaihduntaa sekä nopeuttaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä, jolloin palautuminen tehostuu.

LGP-HOIDOT

LPG-hoidon terapeuttiset käyttöalueet:
  • erilaiset kiputilat
  • fibromyalgia
  • laskimon vajaatoiminta sekä muut lymfatoiminnan häiriöt
  • arpikudos
  • lihas-, jänne- ja fascia -hoidot (tenniskyynärpää, selkäkivut jne.)
  • niveljäykkyys
  • bursiitti eli limapussin tulehdus
  • leikkausten jälkitilat

PURENTAELINTEN FYSIOTERAPIA

Tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, leukanivelten tai puremalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt. Oireina voi olla myös päänsärkyä, kasvo- ja korvakipua, tuntemukset kurkussa ja äänen tuotossa sekä lihassäryt niskoissa ja hartioissa heijastekipuineen.

Fysioterapeutti kartoittaa esitietojen sekä kliinisen tutkimuksen pohjalta ongelman aiheuttajan, jonka jälkeen suoritetaan koehoito. Tavoitteena on kipujen vähentäminen, lihaksiin ja niveliin kohdistuvan kuormituksen pienentäminen ja normaalin toiminnan palauttaminen. Fysioterapiassa keskitytään myös selkärangan liikkuvuuteen, asentoon ja toiminnallisuuteen sekä rintarangan yläaukeaman (niskahartia, rintakehä, olkapäät, solisluut, kylkiluut) mahdolliseen jäykistymisiin ja virheasentoihin. Fysioterapiassa purentaelimen kireitä lihaksia rentoutetaan mm. manuaalisella käsittelyllä sekä tarvittaessa myös akupunktiolla. 

LANTIONPOHJAN TOIMINTAHÄIRIÖIDEN FYSIOTERAPIA

Lantionpohjan toimintahäiriöissä voi olla kyse virtsankarkailusta (inkontinenssi), erilaisista laskeutumista tai lantionalueen kiputiloista. Kontinenssiterapiaan perehtynyt fysioterapeutti testaa lantionpohjan lihasten kunnon Biopalautelaitteella ja antaa yksilölliset harjoitteluohjeet. Harjoittelun tukena voidaan käyttää sähköterapiaa joko stimuloimaan tai rauhoittamaan/rentouttamaan lihaksia, poistamaan kipua.

Tahaton virtsankarkailu on hyvin yleinen oire, etenkin naisilla. Tutkimusten mukaan noin joka viides nainen kärsii siitä jossain elämänsä vaiheessa. Syitä tahattomaan karkailuun on monia ja siksi lääkärin tulee selvittää oireilun syyt. Usein vaivat alkavat synnytysten jälkeen, jolloin syynä todennäköisesti on heikentynyt lantionpohjalihaksiston toiminta. Inkontinenssia esiintyy enemmän myös vaihdevuosien jälkeen estrogeenihormonin vähentymisen seurauksena.

Tavoitteena on parantaa lantionpohjan lihasten voimaa ja kestävyyttä sekä hallintaa eri tilanteissa. Useimmissa tapauksissa terapian ja oman harjoittelun avulla virtsankarkailu vähenee tai voi loppua kokonaan.

Kontinenssiterapiaan tarvitaan lääkärin lähete ja hoito kuuluu Kelan korvauksen piiriin. Testaukseen ja ohjaukseen voi tulla myös ilman lähetettä. On tärkeää hakeutua ajoissa hoitoon.

LYMFATERAPIA

LYMFATERAPIA

Lymfaterapialla poistetaan turvotusta. Se lievittää kipua ja rentouttaa. Lymfaterapia on otteiltaan kevyttä, pumppaavaa imusuoniston ja imusolmukkeiden käsittelyä, joka vilkastuttaa imusuoniston toimintaa. Manuaalisen lymfaterapian tukena käytetään tarvittaessa kompressiosidoksia.

VARAA AIKA NETISSÄ

NAPRAPATIA

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan sekä ennaltaehkäisemään tuki-ja liikuntaelinsairauksia ja niiden toimintahäiriöitä. Yleisimmät syyt hakeutua naprapaatille ovat esimerkiksi selän, niskan ja nivelten kiputilat, rasitus-ja urheiluvammat sekä iskiasoireet. Vastaanotolle voit tulla suoraan ilman lääkärin lähetettä.

Vastaanotolla asiakkaan kohtaaminen alkaa haastattelulla ja toiminnallisella tutkimisella, joilla pyritään selvittämään vaivan aiheuttaja ja alkuperä. Hoidossa tavoitteena ovat kivun lievittäminen, liikkuvuuden lisääminen ja toimintakyvyn parantaminen tai sen ylläpitäminen.

Naprapaatin hoito koostuu erilaisista hoitomuodoista, jotka valitaan tapauskohtaisesti jokaisen asiakkaan kohdalla. Hoitomuotoja ovat esimerkiksi hieronta, nivelten mobilisaatio ja manipulaatio, sekä sähkö- ja lämpöhoito. Manuaalisen eli käsillä tehdyn hoidon lisäksi hoitotulosta parannetaan ohjaamalla asiakkaalle harjoitteita kotiin tai kuntosalille.

KIVUTONTA LIIKKUMISTA

Epäröitkö aloittaa kuntosaliharjoittelua esimerkiksi kipuilevan polven takia? Vastaanotolla kartoitetamme tilanteesi ja suunnittelemme sinulle turvallisen kuntosaliohjelman toiveitasi kuunnellen. Tärkeintä on löytää mieleinen liikuntamuoto, joka parantaa tai jolla ylläpidetään fyysistä kuntoa ja hyvinvointia!
VARAA AIKA NETISSÄ


VYÖHYKETERAPEUTTINEN RASKAUSHIERONTA, -VAUVAHIERONTA
JA IMETYSOHJAUS

VYÖHYTERAPIA JA IMETYSOHJAUS

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on turvallinen ja rentouttava koko kehon hoito. Hoitoa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan sekä palauttavana synnytyksen jälkeen. Hoidossa kehoa hoidetaan vyöhyketerapian ja lempeän hieronnan avulla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvalle. Jokainen vauva hierontaan yksilöllisesti oireiden perusteella ja vauvan ehdoilla. Vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla on saatu apua mm. vatsavaivoihin, refluksioireisiin, pulautteluun, itkuisuuteen, toispuoleisuuteen, koliikkiin ja kehon jännitystiloihin. Hoidot tehdään sarjana ja hoitoja tarvitaan usein 3-5 kertaa. Hoidon esteenä on kuume, antibioottikuuri, tulehdus, alle 5 vrk sitten annettu rokostus, vakavat sairaudet.

Jokainen imetys on ainutlaatuinen. Imetysohjauksessa saat apua esimerkiksi hyvän imetysasennon löytymiseen, hyvän ja tehokkaan imuotteen saamiseen, suun toiminnan arviointiin, imetyskipuun ja imuotteen irrottamiseen.



KLASSINEN HIERONTA

MOBILISOIVA- SEKÄ KLASSINEN HIERONTA

Hieronta rauhoittaa, rentouttaa, virkistää, lievittää kipua ja turvotusta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, 
parantaa kudosten joustavuutta normalisoi nivelen ja rangan liikkuvuutta.  Fysioterapeuttimme antavat mobilisoivaa hierontaa ja koulutetut hierojamme klassista hierontaa tai urheiluhierontaa. 

Ajanvaraus urheiluhieroja Sonja Leppäselle sekä fysioterapeuteille onnistuu helposti netistä.

Ajanvaraus vain puhelimitse:
Koulutettu hieroja Anita Karvonen, Pihtipudas
puh: 040 - 502 9452

ILAHDUTA LAHJAKORTILLA!

Täsmähoidon lahjakortti on mukava ja 
hyödyllinen lahja lähimmäiselle. 
TILAA LAHJAKORTTI
Porthanintie 2
44500 Viitasaari
P. 0400540666
viitasaari@tasmahoito.fi
Katso kaikki yhteystietomme
Asematie 5
44800 Pihtipudas
P. 0400540666
ma-to 8-17
pe 8-15
tai sopimuksen mukaan
Tietosuojaseloste
Nettisivujen toteutus: