0400-540666

Terapiapalvelut

JALKATERAPIA / JALKOJENHOITO

Jalkaterapeutti auttaa kynsien ja ihon hoidossa sekä alaraajojen kipujen ehkäisyssä.  Jalkaterapiaan kuuluu tyypillisesti vaivaisenluun, vasaravarpaiden ja muiden kipua aiheuttavien virheasentojen hoito. Voit tulla jalkaterapiaan palvelusetelillä, maksusitoumuksella tai asiakkaan itsensä maksavana.

APUA KIPEISIIN JALKOIHIN


Yksilölliset tuki- ja kevennyspohjalliset, ota mukaan kengät joihin tukipohjalliset ovat tulossa
Yksilölliset varpaiden oikaisuun tarkoitetut tuet
Jalkojen perushoito, ota mukaan puhtaat sukat
Kynsiongelmiin liittyvät hoidot
Diabeetikon ja reumaatikon jalkaongelmien hoito
Jalkojenhoitotuotteiden myynti
Tukisukkien välitys- ja tilausmyynti
Kävelyn analyysi, alaraajakipujen analysointi

Jalkaterapian hoitokohteet


Jalkaterapiassa kuntoutetaan alaraajojen, varsinkin nilkan ja jalkaterän alueen kipuja, asentomuutoksia, lihaskireyksiä ja lihasepätasapainoa.


Tyypillisimmät jalkavaivat, joita vastaanotolleni tulevat ovat kipeä vaivaisenluu, kipeä päkiä, kipua jalkaterän ulkosyrjässä, kipua jalkaterän päällä ja kipua kävelyn aikana.

TOIMINTATERAPIA

Toimintaterapia on asiakaslähtöistä ja tavoitteellista kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä toimintaterapeutin ja kuntoutujan väliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen. Toimintaterapian keinoin kuntoutujaa tuetaan ylläpitämään ja parantamaan toimintakykyään sekä edistämään kehitystään niin, että hän kykenee mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen elämään, löytää ja hallitsee keinot huolehtia itsestään, olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, tehdä työtä tai opiskella, viettää vapaa-aikaa ja leikkiä. Toimintaterapeutti ohjaa myös vanhempia, läheisiä tai muita kuntoutujalle merkityksellisiä toimijoita arjen kuntoutumisessa.

TOIMINTATERAPIA

Toimintaterapiaa lapsille, nuorille, aikuisille ja ikääntyville

Yksilöllinen terapiasuunnitelma

Toimintakykyä edistävä ja ylläpitävä kuntoutus

Apuvälineiden tarpeen arviointi, valinta ja käytön ohjaus

Asunnonmuutostyötarpeiden arviointi ja suunnittelu

Terveydenhuollon, Kelan ja vakuutusyhtiöiden kustantamana tai asiakkaan itsensä maksamanaTOIMINTATERAPIAN ALOITTAMINEN

Toimintaterapeutti arvioi asiakkaan toimintakykyä mm. haastattelemalla, havainnoimalla sekä erilaisten testien avulla. Arvioinnin perusteella laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma. 

Toimintaterapia toteutetaan yksilöterapiana terapeutin vastaanotolla ja/tai asiakkaan toimintaympäristössä, esim. kotona, koulussa tai päiväkodissa. Terapia voidaan toteuttaa osittain tai kokonaan myös etäterapiana etäteknologiaa hyödyntäen.

Toimintaterapian vastaanotto sijaitsee Fysioterapia ja Lääkärikeskus Täsmähoidon tiloissa, jossa erityisesti lasten- ja nuorten toimintaterapiaan soveltuva valoisa ja avara terapiatila, odotustilat sekä inva-wc. Käytössä on myös harjoituskeittiö. Tiloihimme voi tarvittaessa tuoda avustajakoiran.
Porthanintie 2
44500 Viitasaari
P. 0400540666
viitasaari@tasmahoito.fi
Katso kaikki yhteystietomme
Asematie 5
44800 Pihtipudas
P. 0400540666
ma-to 8-17
pe 8-15
tai sopimuksen mukaan
Tietosuojaseloste
Nettisivujen toteutus: