Toimintaterapia on asiakaslähtöistä ja tavoitteellista kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä toimintaterapeutin ja kuntoutujan väliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen. Toimintaterapian keinoin kuntoutujaa tuetaan ylläpitämään ja parantamaan toimintakykyään sekä edistämään kehitystään niin, että hän kykenee mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen elämään, löytää ja hallitsee keinot huolehtia itsestään, olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, tehdä työtä tai opiskella, viettää vapaa-aikaa ja leikkiä. Toimintaterapeutti ohjaa myös vanhempia, läheisiä tai muita kuntoutujalle merkityksellisiä toimijoita arjen kuntoutumisessa.
TOIMINTATERAPIA
Toimintaterapiaa lapsille, nuorille, aikuisille ja ikääntyville
Yksilöllinen terapiasuunnitelma
Toimintakykyä edistävä ja ylläpitävä kuntoutus
Apuvälineiden tarpeen arviointi, valinta ja käytön ohjaus
Asunnonmuutostyötarpeiden arviointi ja suunnittelu
Terveydenhuollon, Kelan ja vakuutusyhtiöiden kustantamana tai asiakkaan itsensä maksamana
TOIMINTATERAPIAN ALOITTAMINEN
Toimintaterapeutti arvioi asiakkaan toimintakykyä mm. haastattelemalla, havainnoimalla sekä erilaisten testien avulla. Arvioinnin perusteella laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma.
Toimintaterapia toteutetaan yksilöterapiana terapeutin vastaanotolla ja/tai asiakkaan toimintaympäristössä, esim. kotona, koulussa tai päiväkodissa. Terapia voidaan toteuttaa osittain tai kokonaan myös etäterapiana etäteknologiaa hyödyntäen.
Toimintaterapian vastaanotto sijaitsee Fysioterapia ja Lääkärikeskus Täsmähoidon tiloissa, jossa erityisesti lasten- ja nuorten toimintaterapiaan soveltuva valoisa ja avara terapiatila, odotustilat sekä inva-wc. Käytössä on myös harjoituskeittiö. Tiloihimme voi tarvittaessa tuoda avustajakoiran.